Αν η απάντηση στα ερωτήματα με κοκκινο, είναι ναι, τότε το σημείο που λες δεν είναι για να συνδεθεί το conditioner προς τη γη. (παραπάνω μάλλον γράφτηκαν παπαριές ως συνήθως)
Το πιθανότερο είναι εκεί για να γειώσεις κάποιες συσκευές που έχουν ένα διπολικό καλώδιο ρεύματος χωρίς γείωση. Άρα ένα απλό αλλά ικανό πχ 1,5mm2 καλώδιο θα πάει εκεί που λες και στην άλλη μεριά θα χαλαρώσεις μια βίδα σε κάποιο σημείο του σασί της συσκευής αυτής που δεν έχει γειώση (πχ ένα player) και θα το σφίξεις να κάνει καλή επαφή-σώμα (να μην έχει βαφή το σημείο κλπ). Τώρα αν σε βολεύει μπορείς να βάλεις στο καλώδιο μπρος και πίσω κάποιο από τους ακροδέκτες που δείχνεις.
όμως προσοχή: θέλει δοκιμή. Διότι τελικά ακόμα και μια συσκευή πχ player που δεν έχει γείωση στο main, τελικά βρίσκει γη μέσω των interconect αφου το (-) του interconect είναι μια συνήθως γη (σασί) και κάπου σε επόμενη συσκευή μπορέι να καταλήγει σε γη. Έτσι αν κάνεις μια ακόμα γέιωση μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο ground loop και να έχεις βόμβο από εκεί που δεν είχες. Μπορεί όμως και να έχεις τώρα (έστω και λίγο) και να χαθεί.
Γενικά η γείωση θέλει προσοχή.
Ιδανικά θα έπρεπε όλες οι συσκεύες να είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους και η συνολική γείωση του συστήματος να είναι μία και καλύτερα από τον προενισχυτή αφού εκέι καταλήγουν συνήθως όλα (πηγές και τελικοί) αλλιώς θα πρέπει να είναι όλες οι γειώσεις ισοσκελισμένες σε διάταξη αστέρα αλλά αυτό δεν είναι πρακτικό. Επίσης δεν είναι ασφαλες να καταργήσεις γειώσεις πχ των τελικών . Ορισμένοι το κάνουν και ορισμένοι τελικοί δεν έχουν γείωση στο main και θεωρητικά θα γειωθούν από τα interconect μέσω του προ . Προσοχή όμως αυτό δεν είναι ασφαλές.
Δες και αυτό είναι σοβαρό κείμενο.
http://www.passlabs.com/pdf/articles/ground-loops.pdf
If one component has a safety ground isolated from
signal and another does not, chances are very good
that ground loops will not become an issue. When
ground loop problems arise it is most often a result of two
interconnected components, each having safety grounds
and signal grounds joined inside the component. In
these circumstances one of the grounds will have to be
abandoned, or you will have make them all more alike…..
your choice.
Logically one would think, you could eliminate ground
loops by disconnecting the power-cord grounds on all
your gear. Some people might try to break the ground
connection by cutting the grounding pin on the power cord,
using a cheater plug, cutting the ground wire inside the
equipment, taping over the grounding connector etc. As
logic predicts this may effect a cure for the noise.
Do not do this. Removing the ground connection
isn’t right! It is against electrical safety regulations and
potentially very dangerous. Removing a safety ground
connection can defeat the actions of the noise fi lter or spike
protector inside the equipment. If the ground connection is
cut then a fault in the insulation inside equipment may
apply dangerous voltages to the equipment case instead
of interrupting a fuse. Running without a power ground will
not automatically electrocute you but will make this much
more probable if something goes wrong in your system.



Reply With Quote