+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Audio Valve Eclipse/Avalon

  1. #1

    Default Audio Valve Eclipse/Avalon

    Ως εξάρτημα ισχύος χρησιμοποιήται η κλασική πέντοδος EL34, με τέσσερις λυχνίες ανά πολικότητα και η πόλωση είναι για λειτουργία σε τάξη Α.
    Μήπως στην πραγματικότητα μιλάμε για ΕL84. Από την ισχύ και το πλήθος των λυχνιών κάτι τέτοιο οσμίζομαι.


    .
    Last edited by Vassilis; 12-09-2009 at 06:32 PM.

  2. #2

    Default

    Προφανώς μιλάμε για El84... O δαίμων του πληκτρολογίου και της συνήθειας βλέπεις... :d

  3. #3

    Default

    Αυτός ο δαίμων πια... Δε πειράζει στην ορθγραφία είσαι καλύτερος (και αυτό το εκτιμούν διάφορα ούζα, κολαούζα κλπ). Ο δόλιος ο πατέρας σε έβαζε να ξεσκονίζεις το λεξικό του μπάρμπα ή ότι άλλο, αλλά τι να πρωτοκάνει και αυτός φιλόλογος άνθρωπος, που να βρει κανένα vade mecum στα καθ' ημάς να σε βάλει να το ξεσκονίζεις και αυτό.

    ΥΓ1
    «Αυτά προοιμίασα δι' εκείνους, όσοι βλέποντες την επιγραφήν του πονήματός μου, απαιτήσωσι Λεξικόν εντελές της σημερινής των Ελλήνων γλώσσης, εν ω κυρίως δεν είνε παρά βοήθημα πρόχειρον διά τους πρωτομαθείς σπουδαστές της αρχαίας Ελληνικής».

    ΥΓ2
    Ο Δημήτριος Σκαρλάτος ο Βυζάντιος (1798-1878) - Υπέρμαχος του καθαρμού

    Ωστόσο το λεξικό του Βυζαντίου δέχθηκε την επίδραση που άσκησε στη λεξικογραφία η ιδεολογία των λεξικογράφων του 19ου αιώνα. Σ' αυτό και τα ερμηνεύματα των νεοελληνικών λέξεων είναι στην αρχαία (!) και οι ξενικής καταγωγής (τουρκικής, ιταλικής, βενετσιάνικης ή και γαλλικής) νεοελληνικές λέξεις διαχωρίζονται από το κύριο σώμα των λημμάτων και δίδονται στο τέλος τού λεξικού, σε ειδικό «παράρτημα περιέχον τας εκφυλλοφορητέας [δηλ. τις απόβλητες και ελληνιστί αποδιδόμενες] ετερογλώσσους λέξεις»! Αυτά φυσικά συνδέονται με την ξεκάθαρη και μαχητική τοποθέτηση του Σκαρλάτου Βυζαντίου υπέρ του εξαρχαϊσμού τής γλώσσας αφενός (γραπτή και προφορική γλώσσα τού ελεύθερου ελληνικού κράτους πρέπει να γίνει σταδιακώς η αρχαία ελληνική γλώσσα) και υπέρ του καθαρισμού τής νεοελληνικής από τους ξενισμούς αφετέρου.

    σ.σ. ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ

  4. #4

    Default

    Δε πειράζει στην ορθγραφία είσαι καλύτερος
    Νομίζεις... Ευτυχώς που υπάρχει και ο ορθογράφος στον επεξεργαστή κειμένου... χοχο...

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts