+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 40

Thread: Η Linn στην Ελλάδα

Hybrid View

  1. #1

    Default Η Linn στην Ελλάδα

    Το ότι η Linn απέκτησε νέα εκπροσώπηση στην ελληνική αγορά, θα το ξέρετε ήδη και αν όχι, μπορείτε να διαβάσετε σχετικώς εδω. Είχα την ευκαιρία να μιλήσω για λίγο με δύο ανθρώπους της εταιρίας, τον Martin McCue και τον Graeme Urquhard για την φιλοσοφία της εταιρίας και παραθέτω εδώ μερικά από τα πλέον ενδιαφέροντα σημεία:
    - Η Linn δεν σκοπεύει να παρουσιάσει στο ορατό μέλλον νέο πλατό, "μεγαλύτερο" του LP12 επειδή θεωρεί, πρώτον, ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερα περιθώρια βελτίωσης και, δεύτερον, ότι είναι θέμα σεβασμού της εταιρίας απέναντι στους αγοραστές της να προσφέρει τις βελτιώσεις αυτές αντί να αλλάζει, απλώς, μοντέλα.
    - Επάνω στο θέμα των βελτιώσεων, στο εγγύς μέλλον, θα πρέπει να περιμένουμε νέο πακέτο ηλεκτρονικών για το LP12.
    Το μοναδικό προιόν το οποίο, κατά την γνώμη τους βρισκόταν πολύ κοντά στο LP12 ήταν το Oracle, την δεκαετία του '90.
    - Η Linn υπήρξε η πρώτη εταιρία κατασκευής σοβαρών προιόντων audio που χρησιμοποίησε διακοπτικά τροφοδοτικά, πριν από δέκα χρόνια, δέχθηκε σκληρή κριτική γι΄αυτό αλλά τελικώς δικαιώθηκε. Είναι επίσης η πρώτη που παρουσίασε μεγάλο τελικό ενισχυτή με γραμμικά στάδια εξόδου αλλά διακοπτικό τροφοδοτικό (οι συσκευές της σειράς Klimax).
    - Η εταιρία διοργανώνει (και κατά πάσα πιθανότητα θα διοργανώσει και στην Ελλάδα) workshops όπου οι κάτοχοι LP12 φέρνουν τα συστήματά τους για να ελεγχθούν από τεχνικούς και να τους προταθούν βελτιώσεις.
    - Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Τηλεοπτική θα προσφέρει υπηρεσία ρύθμισης των LP12, με το γνωστό jig.
    - Η Linn Records είναι η πρώτη εταιρία που προσφέρει την δυνατότητα download master quality μουσικών αρχείων με μη απωλεστική συμπίεση (για παράδειγμα, μπορείτε να κατεβάσετε το On Wenlock Edge του Ralph Vaughan Williams σε φορμά 24bit/88.2kHz με encoding FLAC, έχει μέγεθος 1.1GB). Ρίξτε μια ματιά εδώ.

  2. #2

    Lightbulb

    Λέγαμε κάτι για τεχνολογίες 20 ή 30 ετών;
    Κάτι ραβδισμούς, κάτι 32 bit και τα ρέστα;

  3. #3

    Default

    Θα μου εξηγησει καποιος γιατι κατα τον ΗΧΟ και κατα πασα πιθανοτητα και κατα την Linn η αλουμινενια βαση του βραχιονα κατεργασμενη απο CNC τορνο κοστιζει 3000 ευρω ;;;
    ÌÁÑÉÍÏÓ ÍÔÏÊÏÓ - KOSMAS Hi-Fi , Áíô/ðïò : Chario , XLO/Ultralink , Audio Nemesis & Exposure ôçë. 2103811720 , 2103828281
    http://www.kosmashifi.gr

  4. #4

    Default

    Ε, καλά... Κατ' αρχήν μη το μειώνεις το πράγμα: Εδώ μιλάμε για το Keel που είναι ολόκληρο το υποσασί του LP12 μαζί με το armboard. Αυτό είναι μια μέγιστη αλλαγή για το Linn το οποίο απαλλάσσεται επιτέλους από αυτή την απίστευτη λαμαρίνα που είχε για υποσασί. Μιλάμε για quantum leap από τους βρετανούς και, προσωπικώς, απορώ πώς το έκαναν, με δεδομένο το συντηρητισμό τους! Θα μπορούσαν να επιμένουν για άλλα είκοσι χρόνια ότι "δοκίμασαν και άλλα υλικά, αλλά η λαμαρίνα είναι η καλύτερη", όπως έκαναν επί χρόνια για τα πλαστικά ποδαράκια και το cardboard από κάτω.
    Από την άλλη, το κόστος μπορεί να δικαιολογείται, μπορεί και όχι. Εχοντας στην κατοχή μου LP12 επί χρόνια (και μάλιστα το εντελώς κλασικό Valhalla/Nirvana με Ittok/Karma) μπορώ να σου πώ πως χρειαζόταν μια τέτοια αλλαγή. Κι εκείνο το σανίδι που είχε για armboard (με τις τρεις ξυλόβιδες!) δεν το χώνεψε κανείς εκτός από την ίδια την Linn . Αν το Keel φέρνει το LP12 σε ανταγωνιστικό επίπεδο με τα τρέχοντα "μεγάλα" αναλογικά συστήματα, η απάντησή στο ερώτημά σου είναι προφανής...

  5. #5

    Default

    Δεκτα αυτα Δημητρη περι αναγκαιοτητας του Keel . Γιατι ομως να κοστιζει 3.000 ευρω ;;; Δεν ζηταμε να αγορασουμε τον CNC τορνο !!
    ÌÁÑÉÍÏÓ ÍÔÏÊÏÓ - KOSMAS Hi-Fi , Áíô/ðïò : Chario , XLO/Ultralink , Audio Nemesis & Exposure ôçë. 2103811720 , 2103828281
    http://www.kosmashifi.gr

  6. #6

    Default

    Αν παρουμε ενα κομματι μαρμαρο Πεντελης , ενα σφυρι , ενα καλεμι και σκαλισουμε με το πασσο μας τις υποδοχες του βραχιονα , του πηγαδιου και του μοτερ ποσο χειροτερο θα ειναι απο το 12+Keel ?
    Ποσο ακριβοτερο θα ειναι απο τα 3.000 ευρω του Keel ?
    ÌÁÑÉÍÏÓ ÍÔÏÊÏÓ - KOSMAS Hi-Fi , Áíô/ðïò : Chario , XLO/Ultralink , Audio Nemesis & Exposure ôçë. 2103811720 , 2103828281
    http://www.kosmashifi.gr

+ Reply to Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts