Η γρίππη των χοίρων?
Είναι πολύ μεταδοτική, λένε. Αλλά δεν είναι το μόνο μεταδοτικό φαινόμενο. Διαβάζω στο πολυλατρεμένο μας Αμπουθίφι άρτι δημοσιευθείσα δοκιμή του Esoteric SA-50. Υπογράφει ο Μαρκουλής, του οποίου η δουλειά γενικώς δείχνει άνθρωπο συγκροτημένο - όχι σαν τους άλλους αμπουθίφουλες, παφαπούφες, πιανοπερέτουλες, βοροσιλικάτους και όλο τον υπόλοιπο εσμό των τυχαρπάστων ανθυποκηφήνων, εσμό που τόσον καλώς γνωρίζουμε και ορθώς βδελυττόμεθα.
Εξετάζει που λέτε το Esoteric, το οποίο παίζει και CD και SACD. Και σε κανένα σημείο του κειμένου δεν διευκρινίζει πόθεν έσχεν τα κομμάτια που καταλεπτώς αναφέρει. Από CD? Από SACD? Έχουν διαφορά μεταξύ τους? Ουδεμία αναφορά, ούτε καν νύξη!
Και εάν περνάει αυτό το θέμα στο ντούκου, φυσικά δεν θα είχε κανείς την απαίτηση να σχολιάσει και τις όποιες ηχητικές διαφορές ανάμεσα στις 3 εισόδους του μηχανήματος (USB, AES, SPDIF), ή ανάμεσα στις διάφορες επιλογές φίλτρων που η συσκευή δίνει. Απλώς αναφέρει, εν παρόδω σχεδόν, ότι η εργαστηριακή ρύθμιση του άρεσε περισσότερο - κι έξω απ' την πόρτα. Εδώ γίνεται χαμός διεθνώς, βγαίνει ολόκληρη Meridian και ισχυρίζεται ότι η όλη φιλοσοφία των συμβατικών φίλτρων είναι λανθασμένη, η Ayre ακολουθεί κατά πόδας, γενικώς διεξάγεται ζύμωσις εντονοτάτη για το θέμα, και το Αμπουθίφι αδιαφορεί. Αντιθέτως διόλου δεν αδιαφορεί για την εμφάνιση του μηχανήματος, να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια πού είναι το κάθε κουμπάκι, πόσο γυαλίζει το κάθε αλουμινάκι, πόσο στραφταλίζει το κάθε λεντάκι και πόσο χνουδωτό είναι το κάθε ποδαράκι, μη χάσει η Βενετιά βελόνι και μετά τι θα γίνουμε ως έθνος!
Έτσι αφεύκτως αναρωτιέμαι: η γρίππη των χοίρων είναι μεταδοτική. Οι άλλες ιδιότητες των χοίρων όμως? Μήπως είναι κι αυτές???
"Θαυμάζω την κομψότητα της μεθόδου σας. Πρέπει να είναι ωραίο να καλπάζεις με το άλογο των αληθινών Μαθηματικών, ενώ εμείς οι υπόλοιποι αγκομαχάμε στον ποδαρόδρομο" - ο Άλμπερτ Άινσταϊν στον Τούλλιο Λέβι-Τσίβιτα