+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

Thread: what use?

 1. #1

  Question what use?

  Αυτό που θα ρωτήσω τώρα θα φανεί μάλλον ηλίθιο, but I'm gonna do it anyway. Ποτέ δεν κατάλαβα την πρακτική χρησιμότητα ενός audio server ή streamer. Τι περισσότερο κάνουν οι συγκεκριμένες συσκευές που δεν μπορεί να κάνει κάποιος με το κομπιούτερ ή το κινητό του και μάλιστα με πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα?

 2. #2

  Default

  Λογική ερώτηση.

  Έχω την εντύπωση ότι μια dedicated συσκευή που παίζει τον ρόλο του media server, του streamer ή του network player είναι σημαντικά πιο εύχρηστη για όσους δεν έχουν άνεση στον χειρισμό ενός υπολογιστή και αυτοί δεν είναι λίγοι.

  Πρώτον, δεν απαιτείται η εγκατάσταση/ρύθμιση media player (παλαιότερα, μάλιστα, με τους drivers των Windows αυτό μπορούσε να αποδειχθεί εφιαλτικό).

  Δεύτερον απαλλάσσεσαι από την ανάγκη των συνεχών αναβαθμίσεων όλης της πλατφόρμας. Αν η dedicated συσκευή αναβαθμίζεται, αυτό γίνεται -συνήθως- μέσα από ένα καλά ελεγχόμενο κανάλι της εταιρίας και σπανίως έχει εκπλήξεις (αντιθέτως οι αναβαθμίσεις των υπολογιστών ορίζονται, συνήθως, από εκπλήξεις, πάντα δυσάρεστες!).

  Τρίτον, οι βασικοί χειρισμοί ακολουθούν το πρότυπο της επιτραπέζιας συσκευής, τουλάχιστον σε κάποιο ποσοστό τους, ενίοτε υπάρχει και συμβατικό τηλεχειριστήριο. Ακόμη και η φόρμα του υπολογιστή, τον κάνει ακατάλληλο για χρήση σε συμβατικά ρακ.

  Άφησα για τελευταίο το, κατά πάσα πιθανότητα, σημαντικότερο: Ο υπολογιστής είναι πρόβληματική συσκευή από την άποψη των θορύβων, η μετάδοση των οποίων στο downstream δεν έχει μελετηθεί επαρκώς και δεν αποκλείεται να δημιουργεί προβλήματα. Επιπροσθέτως ο τρόπος που λειτουργεί ο υπολογιστής είναι ιδιαίτερα αδιαφανής για τον απλό χρήστη. Αυτό που εχθές λειτουργούσε μια χαρά, σήμερα δεν λειτουργεί επειδή... κάτι άλλαξε η Microsoft χωρίς να σε ρωτήσει. Χρειάζεσαι σοβαρή ενασχόληση για να εξασφαλίσεις ότι η πλατφόρμα είναι βελτιστοποιημένη για audio και θα παραμείνει έτσι στο διηνεκές.

  Από την άλλη, ο υπολογιστής προσφέρει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό: Επειδή έχει σχεδιαστεί ως πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων, τα user interface που προσφέρει και η αρχιτεκτονική του είναι καλύτερα και πολύ πιο ευέλικτα σε σχέση με αυτά μιας dedicated συσκευής. Προσωπικά, όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω συναντήσει εφαρμογή σε συσκευή, ταμπλέτα ή τηλέφωνο η οποία να προσεγγίζει, έστω, το προφανές της ευχρηστίας που προσφέρει λογισμικό όπως το foobar2000 ή το Media Monkey.

 3. #3

  Default

  Καταλαβαίνω τι εννοείς, αν και η χρήση αποκλειστικού software τη στιγμή που οι πλατφόρμες του streaming εξελίσσονται συνεχώς, μάλλον άγχος θα μου δημιουργούσε, παρά θα με διευκόλυνε μακροπρόθεσμα. Ένα κατάλληλα ρυθμισμένο pc αποτελεί για μένα ιδανικό εργαλείο για τη συγκεκριμένη δουλειά, παραδέχομαι όμως ότι για κάποιον που δεν πολυσυμπαθεί τα συγκεκριμένα μηχανήματα, η διαδικασία μπορεί να είναι αρκετά ψυχοφθόρα. Πολλοί εξάλλου τα έχουν συνδέσει περισσότερο με διάφορες επαγγελματικές υποχρεώσεις και ίσως να μην τα θέλουν μέσα στα πόδια τους όταν κάνουν κάτι για τον εαυτό τους. Το κλασικό τηλεχειριστήριο είναι σημαντική διευκόλυνση, μπορεί όμως κανείς να παρακάμψει το πρόβλημα με διάφορους τρόπους, άσε που τελευταία έχω αρχίσει να εκτιμώ τη ..δυνατότητα του πικάπ (στην περίπτωσή μου ενός απομακρυσμένου υπολογιστή) να παίζει απλώς ένα δίσκο από την αρχή μέχρι το τέλος.

+ Reply to Thread

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts